Pressrelease

#MIXITUPFEST internationell kulturfestival med augmented reality i Karlskrona

Smarta telefoner, surfplattor och appar ger konstnärer nya möjligheter att skapa verkligheter vi inte har sett förut. Det som var science fiction i morse är verklighet till lunch. Framtidens kultur presenteras för allmänheten under tre dagar i Karlskrona när två olika verkligheter, den fysiska och den digitala möts.

Från fredag till söndag kommer Karlskronaborna och alla andra som besöker staden att få möjlighet att uppleva hur den digitala och den fysiska verkligheten håller på att smälta samman. I en tre dagars festival kallad #MIXITUPFEST med en mängd varierade inslag – både handfasta och drömska – är alla välkomna att beskåda eller delta i en mängd aktiviteter på olika platser i centrala Karlskrona och på högskolan.

Evenemanget har lockat deltagare från hela världen. Bland annat kommer teaterfolk från högskolan Georgia Tech i USA, likaså en av världens främsta experter inom området “augmented reality” professor Jay Bolter.

Det internationella konstprojektet Art Line, delfinansierat av EU och med samarbetsparter i fem länder runt Östersjön, ligger bakom denna digitala festival tillsammans med Blekinge tekniska högskola. Den som rör sig i centrala Karlskrona under helgen kommer att kunna ta del av olika installationer och performances, men också ta aktiv del i skapandet.

Exempel på detta är användning av digital teknik i nutida scenkonst, ett avancerat digitalt rum där man kan ta ett ”bad” utan vatten, dans, musik, video i olika konstellationer där de olika verkligheterna möts.

Program och mera information om den tre dagar långa festivalen finns på Art Lines webbplats:

http://artline-southbaltic.eu/sv/event/mixing-realities-digital-performance-festival/

Facebook: http://www.facebook.com/events/140299872829923/

Vi bifogar också ett ”kortprogram” med beskrivningar av festivalens innehåll.

Frågor om #MIXITUPFEST till Art Lines informatör Ingemar Lönnbom:

Mobil: 0708 310392

epost: ingemar.lonnbom@artline-southbaltic.eu

Ingemar Lönnbom
Information officer
Art Line

ingemar.lonnbom@artline-southbaltic.eu

telephone: +46 708 310392

Art Line
www.artline-southbaltic.eu

Lead partner Blekinge Museum
Borgmästaregatan 21
SE-371 35 Karlskrona, Sweden

South Baltic Cross-Border Programme
Part financed by the European Union (ERDF)