Komunikat prasowy

Digital eller ”verklig” konst?

PRESSINBJUDAN

Stort konstsamarbete runt södra Östersjö-regionen!

Konstprojektet Art Line med 14 partners i 5 länder runt Östersjön beviljades i höst EU-medel ur South Baltic Cross-Border programmet. Art Line startade i januari med Blekinge Museum som lead-partner. Kulturprojekt med EU-medel och svensk lead-partner är sällsynta i Sverige, därför är det extra roligt att Blekinge län är drivande i Art Line.

I vår kommer bl.a. ett samarbete mellan Kulturcentrum Ronneby, Galeria EL i Elblag och Swedish Waterjet Lab samt MadLab att sjösättas; ett stort internationellt seminarium om konst, vetenskap och teknik kommer att arrangeras i maj på CCA Laznia i Gdansk, och ett experiment med digitala medier i offentliga rum att äga rum utanför Kalmar Konstmuseum.

Nu på lördag den kan du lyssna på bakgrunden till ansökan; om alla (och det är många) utställningar, seminarier, workshops och experiment som är planerade i detta samarbetsprojekt, och även om vilka resultat Art Line strävar efter att uppnå.

Projektledare Torun Ekstrand visar och berättar:

Lördag 12 mars kl.13.00 på Blekinge Museum, Karlskrona.

Fri entré

Välkommen att se bilder, lyssna och fråga!

Art Line:

•         Ett projekt som sammanför konstinstitutioner och akademi i södra Östersjöområdet.

•         Ett internationellt konstprojekt i “verkliga” och digitala  rum

•         Ett samarbete mellan 14 partners i Polen, Tyskland, Sverige, Ryssland och Litauen.

•         Art Line pågår  2010-2013

•         Efter projektet kommer nätverket att fortsätta samarbetet fram till år 2018.

För mer information, vänligen kontakta Aje Björkman, Art Line Information Officer, på aje.bjorkman@artline-southbaltic.eu.